Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis 08 grudnia – 12 grudnia 2025 roku

Data

 

08.12.2025 r

poniedziałek

Śniadanie

Chałka pszenna 30g, masło 10g , (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), serek homogenizowany 50g (twaróg odtłuszczony z mleka, śmietanka, woda, cukier, skrobia modyfikowana, syrop glukozowo-fruktozowy, naturalny aromat waniliowy z innymi naturalnymi aromatami, żelatyna), kakao na mleku 150ml (mleko, kakao, cukier 5g)

II śniadanie

Banan/ gruszka 100g

Obiad

Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana 250ml (woda, ziemniaki, ogórki kiszone (ogórki, woda, przyprawy – gorczyca, czosnek, koper), mąka pszenna, śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych, zawartość tłuszczu 18% ), wywar mięsno-jarzynowy (mięso drobiowe, marchew, por, natka pietruszki, pietruszka, seler, przyprawy), ryż na sypko 45g (woda, ryż, przyprawy), kurczak w potrawce (udziec drobiowy, marchew, pietruszka, seler, fasolka szparagowa zielona/żółta, woda, mąka pszenna, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%) , przyprawy), kompot owocowy 250ml (woda, owoce leśne mrożone (jeżyna, truskawka, czarna porzeczkowa, żurawina, malina), cukier 5g)

Podwieczorek

Bułka pszenna/grahamka 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), wędlina - filet z indyka pieczony 100g (mięso z piersi indyka, sól, ekstrakty przypraw, glukoza, stabilizator trifosforan, substancja zagęszczająca,: karagen , aromaty, przyprawy, przeciwutleniacz izoaskorbinianu sodu, sól peklująca, papryka czerwona/żółta 50g, herbata czarna z cytryną, miodem 250g

 

Data

 

09.12.2025 r

wtorek

Śniadanie

Chleb farmerski/razowy 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), pasztet z indykiem i kurczakiem 50g (mięso z indyka 53g, mięso z kurczaka 38g, wątroba z indyka 12g, serca z indyka 7g), produkt może zawierć jaja, mleko, seler, gorczycę, soję., ogórek kiszony 50g, (ogórki, woda, przyprawy – gorczyca, czosnek, koper), herbata owocowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa z owoców leśnych ( dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda), cukier 5g)

żłobek - Bułka pszenna/grahamka60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), wędlina – szynkowa wieprzowa 100g (mięso wieprzowe 70%, woda, skrobia, sól, białko wieprzowe, substancje zagęszczające - karagen, E407a; stabilizatory - trifosforany; przeciwutleniacz - askorbinian sodu, wzmacniacz smaku - glutaminian monosodowy, syrop glukozowy, dekstroza, ekstrakty przypraw, aromaty (SELER), substancja konserwująca -azotyn sodu.), pomidor/ogórek zielony 50g, kasza manna na mleku 180 ml (mleko, kasza manna)

II śniadanie

Jabłko/mandarynka/gruszka 100g

Obiad

zupa barszcz czerwony z makaronem zabielany 250ml (woda, buraki czerwone, makaron (mąka pszenna), wywar mięsno-jarzynowy (mięso z kurczaka, marchew, por, czosnek, natka pietruszki. pietruszka, seler), śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych, zawartość tłuszczu 18% ), cukier, przyprawy), ziemniaki z koperkiem 100g, filet drobiowy pieczony 60g (filet z indyka, olej rzepakowy, cebula, czosnek, przyprawy, sól), surówka z kapusty pekińskiej 100g (kapusta pekińska, marchew, papryka czerwona/żółta, olej rzepakowy, przyprawy), kompot z wiśni 250ml (woda, wiśnie mrożone, cukier 5g)

Podwieczorek

Bułka pszenna/grahamka 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), twaróg wieluń „mój ulubiony” – (śmietanka, kultury bakterii fermentacji mlekowej), pomidor/ogórek zielony/rzodkiewka/szczypiorek, kawa zbożowa na mleku 150ml (mleko, kawa zbożowa (jęczmień, żyto, cykoria, burak cukrowy), cukier)

 

Data

 

10.12.2025 r

środa

Śniadanie

Chleb pszenny/ze słonecznikiem 60g,masło10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), wędlina – szynka gotowana 40g (mięso wieprzowe, białko sojowe, białko zwierzęce, przyprawy), papryka czerwona/żółta/pomidor/ogórek zielony 50g, herbata z cytryną, miodem 250g

żłobek: płatki owsiane na mleku 180ml (mleko, płatkiowsiane)

II śniadanie

 

Obiad

Zupa marchewkowa z fasolką szparagową, ziemniakami 250ml (woda, ziemniaki, marchew, fasolka szparagowa, wywar mięsno - jarzynowy (woda, mięso z kurczaka, marchew, por, natka pietruszki, pietruszka, seler), przyprawy), naleśnik z jabłkiem 200g (mąka pszenna, jaja kurze, mleko spożywcze 2% tł, jabłko, olej rzepakowy), maślanka z truskawkami 200g (mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej, truskawki mrożone, cukier)

Podwieczorek

 

 

Bułka poznańska/grahamka 30g, masło10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), pasta z jaj i sera żółtego 20g (jaja,ser żółty 20g (mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: karoteny, zawartość tłuszczu 26%), jogurt naturalny (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych)), szczypiorek/rzodkiewka/ogórek zielony/pomidor, herbata malinowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku malin (malina, dzika róża, hibiskus), cukier)

 

Data

 

11.12.2025 r

czwartek

Śniadanie

Chleb kanapkowy/wieloziarnisty60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%),ser żółty 20g (mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: karoteny, zawartość tłuszczu 26%), pomidor/ogórek zielony/rzodkiewka/szczypiorek, płatki ryżowe na mleku 180ml ( mleko, płatki ryżowe)

II śniadanie

Gruszka/jabłko/banan 100g

Obiad

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami 250ml (woda, kapusta kiszona, wywar drobiowo- jarzynowy (mięso z kurczaka, marchew, seler, por, pietruszka, natka pietruszki, ziemniaki, mąka pszenna, przyprawy), kasza jęczmienna 35g (woda, kasza jęczmienna, sól), gulasz wieprzowy duszony 100g (łopatka b/k, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy), surówka z buraczków i jabłka 100g (buraki czerwone, jabłko, przyprawy, olej rzepakowy), kompot porzeczkowy 250 ml (woda, porzeczki czarne mrożone, cukier 5g)

Podwieczorek

Bułka poznańska/grahamka 30g, masło10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83% ), hummus z suszonymi pomidorami - ciecierzyca gotowana 28%, woda, olej rzepakowy, pasta sezamowa tahini 12%, suszone pomidory 2%, błonnik roślinny (bambusowy, grochowy), sól morska, cukier trzcinowy, koncentrat soku z cytryny, przyprawy, ekstrakty przypraw, aromaty naturalne, kurkuma., ogórek kiszony 50g, (ogórki, woda, przyprawy – gorczyca, czosnek, koper), herbata o smaku pigwy i truskawki z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku pigwy i truskawki (dzika róża, hibiskus, truskawka, pigwa), cukier 5g

 

Data

 

12.12.2025 r

piątek

Śniadanie

Chleb farmerski/graham60g, masło10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), jajko gotowane 20g, szczypiorek/rzodkiewka/ogórek zielony/pomidor 50g, mleko 250g

II śniadanie

Jabłko/mandarynka 100g

Obiad

Zupa neapolitańska z makaronem zabielana 250ml (woda, makaron (jaja, mąka pszenna), ser żółty (mleko, tłuszcz, kultury bakterii mlekowych, sól), wywar z drobiowo-jarzynowy (mięso z kurczaka, marchew, por, natka pietruszki, pietruszka, seler), śmietana 18% (śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych, zawartość tłuszczu 18% ), przyprawy), ziemniaki z koperkiem 300g, pulpet z ryby w sosie pomidorowym 100g (filet z miruny, jaja kurze, koncentrat pomidorowy 30% ( pomidory, przyprawy), mąka pszenna, przyprawy), sałatka szwedzka 100g (ogórki kiszone (ogórki, woda, przyprawy – gorczyca, czosnek, koper), marchew, pietruszka, seler, cebula, olej rzepakowy), kompot owocowy 250ml (woda, owoce leśne mrożone (jeżyna, truskawka, czarna porzeczkowa, żurawina, malina), cukier 5g)

Podwieczorek

Rogal 60g, masło 10g (śmietanka, zawartość tłuszczu 83%), miód 12g, herbata wiśniowa z cukrem 250ml (woda, herbata ekspresowa o smaku wiśni (dzika róża, hibiskus, wiśnie), cukier 5g)